A magyar kártyával játszott huszonegyes nevű játékban, mint a neve is mutatja, a huszonegy számszerű elérése jelenti a legjobb, tehát a győztes kezet. A Black Jack miben hasonlít a 21-hez kérdésre a válasz tehát körülbelül így fogalmazható meg: mindkét játékban a huszonegy elérése a cél, mivel az a győztes kéz.

De egyébiránt a hasonlóság itt lényegében meg is szűnik, mert már a lapok értéke sem egyezik meg a kétféle játékban, és az egyéb szabályok is részleteiben minden bizonnyal különbözőek. Már az ász megítélésében is vannak különbségek, hiszen a magyar változatban az ász 11-et ér, viszont a Black Jack-ben érhet 11-et és 1-et is.

A magyar kártyával játszott 21-ben a király 4-et, a felső 3-at, az alsó 2-őt ér, addig a Black Jack-ben a király, a dáma és a bubi is egyaránt tízet ér. A magyar változatban a két ász a legerősebb kéz, a Black Jack-ben az ász és egy tízes.

Tehát a Black Jack miben hasonlít a 21-hez kérdésre elsőre azt mondhatnánk, hogy ugyanaz a játék, viszont ez elég távol állna a valóságtól.